De stichting

Het doel van de Stichting is om elk jaar de intocht en een leuk Sinterklaasfeest te organiseren voor alle kinderen in Vught. Het moet toegankelijk zijn voor de kleine en grote (gelovige) kinderen.

Door de belangeloze inzet van zo'n 150 vrijwilligers en de steun van vele grote en kleine sponsors, is de intocht van Sint in Vught ieder jaar weer een fantastisch feest.

Samen met Sinterklaas komen bijna 70 pieten mee naar Vught om te klimmen, dansen, zwaaien en zingen. Sinterklaas komt aan op station Vught. Na de aankomst op het station wordt Sinterklaas en zijn Pieten uitgebreid en officieel ontvangen door de burgemeester. Na het ontvangst is er nog een klein presentje voor de kinderen wat uitgedeeld wordt door de pieten. Daarna vertrekt Sinterklaas met vele kinderen in optocht naar de Petruskerk voor het Sinterklaasfeest. Langs de route staan vrijwilligers en verkeersregelaars om ervoor te zorgen dat deze bonte stoet zijn weg veilig en zonder al te veel oponthoud van verkeer kan vervolgen.

In de Petruskerk kunnen de kinderen Sinterklaas een hand geven en hun verlanglijstje inleveren. De kinderen kunnen zich laten schminken, ze kunnen worden voorgelezen of meedoen aan diverse Pietenactiviteiten. Vanaf 2017 heeft de Stichting een Sinterklaasdans in het leven geroepen om de basisschool kinderen te laten dansen voor Sinterklaas bij het horen van de muziek van De Sinterklaasdans. Alle basisscholen in Vught krijgen jaarlijks deze dans aangeboden door de Stichting. Op het station en in de Petruskerk zal deze dans ingezet worden.