De stichting

Het doel van de Stichting is om elk jaar de intocht en een leuk Sinterklaasfeest te organiseren voor alle kinderen in Vught. Het moet toegankelijk zijn voor de kleine en grote (gelovige) kinderen.

Door de belangeloze inzet van zo'n 150 vrijwilligers en de steun van vele grote en kleine sponsors, is de intocht van Sint in Vught ieder jaar weer een fantastisch feest.

Samen met Sinterklaas komen bijna 80 pieten mee naar Vught om te klimmen, dansen, zwaaien en zingen. Sinterklaas komt aan op station Vught. Na de aankomst op het station vertrekt Sinterklaas met vele kinderen naar het Raadhuis. Langs de route staan vrijwilligers en verkeersregelaars om ervoor te zorgen dat deze bonte stoet zijn weg veilig en zonder al te veel oponthoud van verkeer kan vervolgen.

Daar ontvangt de burgemeester Sinterklaas officieel.

Na het ontvangst is er nog een klein presentje voor de kinderen wat uitgedeeld wordt door de pieten en vertrekt de stoet naar de Petruskerk voor het Sinterklaasfeest. Hier kunnen de kinderen Sinterklaas een hand geven en hun verlanglijstje inleveren of hun verlanglijstje in de kerk maken. Ook kan hier een kleurplaat worden gemaakt en de kinderen kunnen zich laten schminken of een echte Sint-tattoo laten zetten of misschien willen ze wel dansen met de Pieten.

2018 andere route en andere locatie