Sinterklaas muffins

Ingrediënten
100 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 theel speculaaskruiden
75 gr kruidnoten
100 ml karnemelk
100 ml zonnebloemolie
2 eieren
Snufje zout
250 gr zelfrijzend bakmeel

Materialen
Muffinvormpjes

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Roer in een beslagkom met een garde de suiker, vanillesuiker, speculaaskruiden, zout en eieren door elkaar. Voeg al roerend de karnemelk en de zonnebloemolie toe totdat er een gladde massa ontstaat. Zeef de helft van het bakmeel boven de kom en spatel deze met een houten lepel er door heen. Zeef daarna de rest van het bakmeel en spatel ook door het beslag. Zorg er voor dat er geen klonters meer in het deeg zitten. Schep als laatste de hele pepernoten door het beslag. Vul de muffinvormpjes tot ¾ met het beslag en zet 20 – 25 minuten in de oven en bak ze goudbruin en gaar.

Intocht en Route

Sint op bezoek