Speculaasbrokken

Ingredienten
100 gr donker bruine basterdsuiker
3 a 4 theelepels speculaas en koek kruiden
1 theelepel bakpoeder
100 gr koude boter, in stukjes
200 gr bloem
2 eetlepels koud water
melk om te bestrijken
snufje zout
halve amandelen

Materialen
bakplaat met bakpapier
mixer
deegroller

Bereiding
Meng de bloem, basterdsuiker, snufje zout en de speculaas kruiden in een kom door elkaar. Voeg de boter toe en mix er door heen. Voeg 2 eetlepels koud weter toe en draai tot een stevig deeg. Kneed er een bal van en wikkel in folie. Leg de bal speculaasdeeg ongeveer 30 tot 45 min in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dikte. Leg het deeg op de bakplaat met bakpapier. Druk er zachtjes wat amandelen naar idee en smaak in. Bestrijk de bovenzijde met wat boter. Bak de speculaas in 30 min gaar. Hij kan nog iets zacht zijn als hij uit de oven komt maar als hij afkoelt zal hij knapperiger worden

Intocht en Route

Sint op bezoek